Geld lenen om te beleggen


Heb je een nog een af te betalen hypotheek, een restschuld of wil je misschien een aanvullend pensioen? Het kan ook zo zijn dat je aan het nadenken bent over de aanschaf van een nieuwe auto of een vakantiehuisje in het buitenland. Er zijn genoeg redenen waarom je wellicht in de toekomst geld nodig hebt. Het is geen probleem als je nog niet beschikt over de financiële middelen, want wat je misschien nog niet weet is dat je geld kunt lenen om te beleggen.


Voordelen van beleggen


Wanneer je er voor kiest om aandelen te kopen kun je deze na enige tijd, wanneer de waarde is gestegen, met winst verkopen. Hierdoor wordt het geïnvesteerde geld meer waard en bouw je een eigen vermogen op. Een ander voordeel is dat wanneer je aandelen koopt, je in principe een klein deel van een bedrijf koopt. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de meeste bedrijven een deel van hun winst (dividend) delen met de aandeelhouders.


De vooruitzichten voor 2019 zien er erg goed uit. Momenteel kun je laag instappen met het aankopen van aandelen. De winsten van de Europese, Aziatische en beursfondsen zijn gegroeid en de verwachting is dat deze blijven groeien. Wie nu aandelen koopt gaat daar van profiteren doordat de aandelen steeds meer waard worden.


Spaarrente


Momenteel is de spaarrente zo laag dat je koopkracht afneemt door inflatie. Er is ook geen vooruitzicht dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen. De Europese Centrale Bank heeft het rentetarief al sinds de economische crisis erg laag gehouden, waardoor het voor banken niet mogelijk is om hogere spaarrente te bieden. Je zou dus geld apart kunnen zetten op een spaarrekening, maar dit wordt alleen maar minder waard.

 

Meer over lenen

 

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


voordelen