Hoeveel geld kan ik lenen ?

Hoeveel geld je kan lenen hangt af van een aantal voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is het brutosalaris. De kredietverstrekker zal eerst kijken naar hoeveel geld je per maand verdiend, daarna wordt bekeken hoeveel je woonlasten per maand bedragen. Hierna laten de kredietverstrekkers er een berekening op los die je precies kan vertellen wat je maximaal kan lenen. Als je een partner hebt word dit salaris ook meegenomen in de berekening, hierdoor stijgt meestal het maximale leenbedrag. Onthoud dat het verstandig is alleen het bedrag te lenen wat je nodig hebt.


Welke leenvorm past bij mijn situatie?

Welke leenvorm het beste bij je past hangt voor een groot deel af van je persoonlijke situatie en het te lenen bedrag. Er zijn verschillende leenvormen met verschillende doeleinden en voorwaarden. De looptijd, het maandtermijn en de rente kunnen nogal verschillen. Het is daarom verstandig om jezelf eerst af te vragen hoeveel geld je wilt lenen. Heb je het antwoord op deze vraag dan kun je bekijken welke leenvorm het beste bij jouw situatie past. Wil je snel enkele honderden euro’s lenen en wil je het binnen één uur op je rekening hebben dan kan je het beste voor een mini lening kiezen. Wil je wat meer geld lenen, dan kan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet uitkomst bieden. Of wil je de laagst mogelijke rente betalen dan kun je het best een particuliere lening afsluiten. Er zijn nog meer leenvormen alleen is het niet eenvoudig te zeggen of dit het best bij jouw situatie past. Het beste advies is daarom: verdiep je in de verschillende leenvormen en kies de leenvorm die het best past bij jouw behoefte.


Hoe leen ik met de laagste rente ?

Hoe leen ik met de laagste rente is een veelgestelde vraag en het antwoord is redelijk eenvoudig. Om te lenen tegen de laagste rente kun je de verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Dit kun je het best doen op een onafhankelijke vergelijkingswebsite, op deze websites vul je een aantal gegevens in en hierna zal de beste selectie van kredietverstrekkers voor jouw situatie worden getoond. Let hierbij niet alleen op de laagste rente maar ook op de betrouwbaarheid van de kredietverstrekker.


Waar moet ik op letten als ik een lening afsluit ?

Als je een lening wilt afsluiten zijn er een aantal belangrijke factoren waarop gelet moet worden. Één van deze punten is de voorwaarden van de lening. Lees de voorwaarden altijd goed door en als je iets niet snapt of het staat in een onbegrijpelijke taal vraag het dan na. Krijg je dan nog steeds niet het antwoord dat je gerust stelt, ga dan eens langs bij een rechtswinkel. Het is verstandig dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Een ander belangrijk punt waar je op moet letten is het maandtermijn dat je iedere maand moet betalen. Is het maandtermijn niet te hoog voor jouw situatie ? Bij de meeste leningen kun je het maandtermijn niet meer verlagen zodra er een contract is getekend. Verder is het belangrijk de betrouwbaarheid van de kredietverstrekker te toetsten. Enig onderzoek op het internet levert meestal veel informatie op over de betrouwbaarheid van een kredietverstrekker


Waar staat BKR voor ?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is in het leven geroepen om consumenten te beschermen tegen overkreditering. Het BKR houd van ongeveer elf miljoen consumenten die een krediet hebben afgesloten de gegevens bij. Banken en kredietverstrekkers kunnen deze gegevens opvragen en kunnen zo beoordelen of de persoon kredietwaardig is. Het BKR bepaald zelf niet of een persoon kredietwaardig is maar verschaft alleen de administratie van deze gegevens.


Kan ik lenen met een BKR codering ?

Lenen met een BKR codering is mogelijk, omdat niet alle BKR coderingen als zodanig ernstig worden gezien. Er zijn een aantal leenvormen waarbij je kan lenen zonder BKR toetsing. Een goed voorbeeld hiervan is de mini lening, waar er niet altijd een BKR toetsing gehouden wordt, omdat het meestal maar om een paar honderd euro gaat die de afnemer wilt lenen. Maar ook bij een particuliere leningword er geen BKR toetsing gedaan. Er zijn dus wel degelijk mogelijkheden om te lenen met een BKR codering. Ben je niet zeker of je een BKR codering hebt of wil je precies weten welke BKR codering je hebt. Dan kun je bij het postkantoor een BKR dossier inzage formulier invullen. Dit kost je vijf euro en binnen een aantal weken krijg je een brief thuis gestuurd met daarin de desbetreffende informatie over jouw gegevens en coderingen die bekend zijn bij het BKR.


Heb je zelf ook nog een vraag over het lenen van geld ?

Stuur deze vraag dan naar ons op en wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een objectief antwoord krijgt.


info@geld-lenen-snel.com

 

 

  • Nederlandse financiële toezicht
  • Sparen zonder belasting betalen
  •  

     

    Deel deze informatie met je vrienden!



     


    veel gestelde vragen geld lenen