Handige tips bij het snel afsluiten van een lening


Als je in financiële nood zit kan het soms niet anders dan dat je tijdelijk geld moet lenen. Afhankelijk van de situatie waarin je verkeerd zie je het geld het liefst zo snel mogelijk op je bankrekening staan. Dit is tegenwoordig geen probleem meer, want het lenen van een paar honderd euro kan binnen 15 minuten. Dat betekent dat je snel de beschikking hebt tot het geld.


Dit brengt meteen een aantal risico’s met zich mee, want doordat het zo makkelijk is om snel geld te lenen ga je dit ook vaker doen. De basisregel die je ervan weerhoudt dat je in de problemen komt is dat je niet meer leent dan dat je nodig hebt. Onthoudt verder dat als je snel geld leent het geleende bedrag meestal ook weer in een rap tempo moet terug betalen. Het ligt aan het bedrag hoe snel je het geleende geld moet terug betalen, maar bij een paar honderd euro is dit meestal binnen 30 dagen en dat is erg kort.


Lukt het je niet het geleende bedrag binnen het vastgestelde termijn terug te betalen dan krijg je een boete bovenop het verschuldigde bedrag. Meer uitleg over het krijgen van een boete en hoe hoog deze kunnen zijn is hier te lezen.


Voordat je besluit om snel geld te lenen bij een kredietverstrekker kan je beter eerst kijken wat je voor ander opties hebt. Een veel voordeligere optie is bijvoorbeeld een particuliere lening waarbij je het benodigde bedrag leent van een familielid of een kennis. Het voordeel hiervan is dat je meestal geen of maar een minimale rente hoeft te betalen. Maar het grootste voordeel is wel dat je van te voren afspreekt wat de voorwaarden zijn en wanneer je het terug moet betalen. En meestal heeft je familie en je vrienden het beste met je voor dus zullen de voorwaarden van het snel lenen van geld bij hun reuze meevallen. Maar dit ligt natuurlijk aan je situatie en elke situatie is anders, maar mocht dit een mogelijkheid voor je zijn dan is dit zeker de eerste keus als je snel geld wilt lenen.


Mocht je niet kunnen lenen van familie of vrienden dan zit er niks anders op dan bij een kredietverstrekker te lenen. De voorwaarden van de kredietverstrekkers verschillen nogal van elkaar en het loont dus om vooraf te vergelijken. Kijk hierbij naar het te lenen bedrag dat je wilt lenen. Een paar honderd euro, 500 euro of misschien zelfs 1000 euro. Niet elke kredietverstrekker leent deze bedragen uit.Let bij de kredietverstrekkers ook op hoe snel je geld kunt lenen via geldlenen.net en dus hoe snel het op je rekening staat. Bij een aantal kredietverstrekkers kan dit zelfs binnen 15 minuten, maar bij een andere kredietverstrekker kan het wel dagen duren.


Lees de kleine lettertjes in de voorwaarde, want sommige geldschieters beweren dat ze volledig gratis geld lenen. Dit is niet helemaal waar, want meestal betaal je dan geen rente, maar je betaalt dan bijvoorbeeld wel 25 euro om je aanvraag binnen vijf minuten te verwerken. Er zijn altijd wel verborgen kosten te vinden als de geldschieter niet verdient op de rent dus zorg ervoor dat je de voorwaarden goed door leest, dit voorkomt vervelende verassingen.
Factoring dienst voor het MKB

 

Meer over lenen

snel geld verdienen online  

 

 

Deel deze informatie met je vrienden! 


handige tips